Hoofdcontent

Sjors Sportief en Sjors Creatief - Oproep aan sport- en cultuuraanbieders om zich aan te melden

Continuering Sjors Sportief en Sjors Creatief in Mook en Middelaar
Oproep aan sport- en cultuuraanbieders om zich aan te melden

                                                         

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Mook en Middelaar. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met het sport- en cultuuraanbod in Mook en Middelaar.

                   

Dansen, korfbal, judo, turnen, voetbal… Dankzij Sjors Sportief kunnen alle basisschoolleerlingen in Mook en Middelaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

 

Kennismaken met sport en cultuur

MOVE, het sport- en cultuur samenwerkingsverband van de gemeente Mook en Middelaar is initiatiefnemer van o.a. Sjors Sportief en Sjors Creatief in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders, vertelt Debby Poels, projectcoördinator MOVE bij de gemeente Mook en Middelaar. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

 

De Sjors-formule

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

 

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Mook en Middelaar ontvangen. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sport- en cultuuraanbieders op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Poels. “Op de website www.movemookenmiddelaar.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”

 

Hoe werkt het?

Hier staat het hele proces van aanmelding in stappen uitgelegd.