Hoofdcontent

Online inspiratiebijeenkomst Walking Sports

Donderdag 26 november 19:30 - 21:00 uur

Benieuwd wat Walking Sports is en wat het je vereniging op kan leveren?

 

Op donderdag 26 november om 19:30 uur wordt een online inspiratiebijeenkomst georganiseerd voor de sportverenigingen uit de gemeente Mook en Middelaar, Heumen en Berg en Dal.

 

Middels Walking Sports kunnen 55-plussers langer door blijven sporten en blijven ze dus ook langer verbonden aan de vereniging. Er zijn verschillende Walking Sports spelvormen. De bekendste is walking football. Maar er zijn tegenwoordig ook veel andere sporten, denk aan:

 

  • Walking basketball
  • Walking handball
  • Walking hockey
  • Walking korfbal
  • (Tafel)tennis
  • Volleybal

De gedachte achter Walking Sports is dat reguliere sporten op een simpele manier net wat worden aangepast waardoor de sporten langer toegankelijk blijven (naarmate je ouder wordt) en minder blessuregevoelig zijn.

 

Het doel van de inspiratiebijeenkomst is dat we de verenigingen willen informeren over de mogelijkheden van Walking Sports. Daarbij willen we ook kort ingaan op wat er nodig is om als vereniging te starten met Walking Sports en welke ondersteuning hierbij mogelijk is.

 

Corona zorgt momenteel voor veel onrust bij sportverenigingen en sporten voor volwassenen en senioren is momenteel maar beperkt mogelijk. Toch hopen we dat er verenigingen zijn die nu al tijdens deze bijeenkomst met ons willen meedenken over Walking Sports, we gaan er immers vanuit dat we over een tijdje weer ‘normaler’ kunnen sporten en bewegen.

 

Datum: donderdag 26 november 2020

Tijd: 19:30 - 21:00 uur

Locatie: Online via MS Teams (link volgt per mail in de week van de bijeenkomst)

Aanmelden: Klik hier. Individueel aanmelden kan tot en met zondag 12 november (maximaal 2 personen per vereniging)

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door MOVE en Uniek Sporten, met ondersteuning vanuit het lokaal sportakkoord gemeente Mook en Middelaar. Hierbij wordt samengewerkt met de Beweegcoach Senioren van de gemeente Heumen en Sportstimulering Berg en Dal.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met: