Hoofdcontent

Bewoners van Dichterbij komen in beweging met de Beweegbus!

Via Uniek Sporten is een werknemer van Dichterbij in contact gekomen met de Beweegbus. De Beweegbus biedt laagdrempelig en op maat gemaakt sportaanbod voor iedereen met speciale ondersteuningsbehoeftes. Dit doen zij op locatie en met alle nodige middelen, zodat deelnemers zich in een vertrouwde en veilig omgeving verder kunnen ontwikkelen.

 

Bewoners van de Mevoringenstraat zijn enthousiast als de Beweegbus weer komt. Bijna alle bewoners doen erg enthousiast mee. Sommige bewoners kijken eerst even en stappen later tijdens de les in, het is fijn dat dat allemaal mogelijk is. Elke keer staat er weer een andere sport centraal. Je ziet dat de bewoners nieuwe interesses en kwaliteiten van zichzelf ontdekken omdat ze sommige sporten nog nooit hebben gedaan.

 

De Beweegbus zorgt voor een gevarieerd aanbod en passen de lessen aan op het individuele niveau van de bewoners. Wanneer het weer het toelaat gaan ze lekker naar buiten maar bij slecht weer kan alles ook binnen in de huiskamer. 

 

De samenwerking van de Beweegbus en Dichterbij Mevoringenstraat is mede mogelijk gemaakt door het Sportakkoord van de gemeente Mook en Middelaar.

 

Wil jij ook graag mensen met een beperking in beweging brengen?

Of heb je vragen voor Uniek Sporten?

Neem dan contact op met coördinator Uniek Sporten in regio Mook en Middelaar Elsemieke Laset via e.laset@unieksporten.nl of 06-50154106.

Beweegbus activiteit