Hoofdmenu

MOVE Mook en Middelaar

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Sitemap
Hoofdcontent

Walking Football

Walking Football

Walking Football op sportpark de Maasvallei in Mook

 

Bij Eendracht’30 in Mook zijn er iedere vrijdagmiddag tien mannen op de been om een leuk partijtje Walking Football te spelen. Door Walking Fooball kan je een leven lang van voetbal blijven genieten. En er is nog ruimte voor meer deelnemers!

 

Vanuit de werkgroep MOVE ontstond het idee om ook bij Eendracht met walking football te starten voor de doelgroep 60+. Met hulp van de Beweegcoach Senioren, Marian Schijf en met hulp van het walking football team van Juliana’31 uit Malden ging vanaf eind maart bij Eendracht op sportpark de Maasvallei het walking football balletje rollen.

 

Walking Football
Bij walking football, de naam zegt het al, mag niet worden gerend, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Ook mogen er geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Deze regels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden zodat blessures worden voorkomen.

 

Deelnemen
Wil je het vrijblijvend uitproberen of komen kijken?  Kom dan op vrijdagmiddag 16 augustus naar sportpark de Maasvallei, want dan is de zomerstop voorbij en gaat walking football Eendracht weer van start. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom. We starten met koffie en gaan om 13.30 uur het veld op tot ongeveer 14.30 uur. Je kan hierna ook deelnemen aan  de “derde helft” en om 15.30 uur is iedereen weer thuis.

Ook voor 60-plussers die geen voetbalverleden hebben, is walking football een leuke manier om in beweging te blijven of te starten met voetballen. Iedereen vanaf ongeveer 60+ is welkom, lid of geen lid van Eendracht. De oudste deelnemer is 79 jaar … dus zeg niet te snel ik ben daar te oud voor!

 

Contact
Voor meer informatie of laten weten dat je wil deelnemen, neem je contact op met Ton Broekmans via ton.broekmans@outlook.com of bel naar  06-29081344.