Hoofdcontent

Sjors valt voor tweede jaar op rij in de smaak

Stimuleringsproject laat kinderen massaal kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in Mook en Middelaar. De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat de gemeente Mook en Middelaar in 2019 startte. Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Dit schooljaar schreven al 87 kinderen zich in.

 

Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Mook en Middelaar ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen, maar dan via Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken, bakken en muziek maken.

 

Meer dan 80 inschrijvingen

Sjors is al jaren een echte hit onder de basisschooljeugd. Ook dit schooljaar schreven al ruim 80 kinderen zich in voor een sportieve of creatieve kennismaking. En die teller loopt nog door, vertelt Debby Poels, Projectcoördinator MOVE in de gemeente Mook en Middelaar.

 

“Sjors is ook dit jaar weer razend populair. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Gelukkig neemt ook het aanbod ieder jaar toe, want steeds meer verenigingen sluiten zich aan bij ons project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging.”

 

Sjorsboekje

Sjors is een initiatief van de gemeente Mook en Middelaar in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan dertig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Mook en Middelaar ontvangen.

 

“Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen veelal gratis in contact te brengen met sport en cultuur”, aldus Poels. “Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website www.movemookenmiddelaar.nl. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het totale aantal inschrijvingen ook dit jaar weer weten te overtreffen.”