Hoofdcontent

Cultuurregio Noord-Limburg heeft een nieuwe subsidieregeling

Cultuurregio Noord-Limburg investeert in de kracht van cultuur

In het noorden van Limburg bloeit en broeit cultuur. Daarom investeert de Cultuurregio Noord-Limburg in de verbindende kracht van kunst en cultuur door een nieuwe subsidieregeling te lanceren. Plannen die bijdragen aan de doelstellingen van de Cultuurregio komen in aanmerking voor een bijdrage.

 

De gelanceerde subsidieregeling heeft drie doelen:

1.            Het verbeteren van de zichtbaarheid van het rijke culturele aanbod in de regio.

2.            Het versterken van het productieklimaat.

3.            (Talent)ontwikkeling.

 

Cultuurregio Noord-Limburg

De Cultuurregio Noord-Limburg is een samenwerking tussen de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert en wordt ondersteund door de Provincie Limburg. Ook de gemeenten Leudal, Maasgouw en Nederweert zijn van plan aan te sluiten. De betrokken gemeenten dragen financieel bij aan de samenwerking. Met de subsidieregeling krijgt het culturele veld, vanuit hun expertise, de kans om van onderop initiatieven te ontwikkelen die hieraan bijdragen.

 

Aanvullende informatie

Meer informatie en het aanvraagformulier zijn te vinden op de website van de gemeente Venray: www.venray.nl/subsidieregeling-cultuurregio-noord-limburg. Aanvullende info is te vinden op de website van de Cultuurregio Noord-Limburg: cn-l.nl. Voor vragen over de mogelijkheden kan contact worden opgenomen met de kwartiermaker van dit project: Wouter Daemen, te bereiken via wouter.daemen@venray.nl.